torsdag 17. januar 2008

Det begynte i 1999....

...på Lillehammer hotell med bandet TIP-TOP. Ivo & co satte tonen an for en eventyrlig reise i de bulgarske dansebands verden. Siden har vi sett og hørt utallige band opptre, fortrinnsvis på stamstedet Lillehammer hotell, men det har også blitt turer rundt omkring på hoteller og båter i inn- og utland for å sjekke ut nye og gamle band. Steder vi har vært på er blant anne Øyer, Hamar, Førde, Storefjell, Kristiansund, Kielferja, Newcastleferja og...Bulgaria, faktisk.

Det er ikke mye informasjon om disse bandene, det eneste vi vet om er TV-dokumentaren "Just a gigolo". Mer informasjon er det vanskelig å finne. Bare prøv å google, så får du se. Det er på høy tid at de i det minste får en blogg til sin ære. Planen er å informere om band vi hører, med bilder og anmeldelse av musikk, repertoar, publikum, stemning osv.

For bulgarske danseband er ikke "gigolos", ikke jukebokser som spiller mens likegyldige hotellgjester på seminar såvidt gidder å drasse seg ut på dansegulvet. Eller, OK, kanskje litt. Men ikke bare. De er høyt utdannede musikere som spiller det folk vil ha. God musikk. Repertoaret kjennetegnes av gode gamle "croonere" à la Frank Sinatra, rock'n'roll à la Creedence, disco à la Boney M og noen "dristige" nykommere fra hitlistene, à la Shakira. Et bulgarsk band med respekt for seg selv har ofte lært seg en sang på norsk eller svensk, mens hovedspråket som benyttes er en "egendefinert" form for engelsk, for å si det pent.

Hvem er vi?En fanklubb! Send gjerne en mail eller legg igjen en kommentar hvis du lurer. Det blir spennende å se om det er flere enn oss som har oppdaget denne perlen i musikklivet.

Ingen kommentarer: