mandag 21. januar 2008

If I said I was a bulgarian musician, would you hold it against me?

Siden vi i forrige innlegg oppfordret til å google bulgarske danseband, kom vi på at det var jo en stund siden vi hadde gjort det sist. Og hva finner vi? Denna bloggen her? Ne-he-hei! I stedet en rekke surmulende norske underholdningsartister som reklamerer for seg selv ved å rakke ned på andre ("før du gjør den feilen å hyre et bulgarsk danseband til festen din..."), "festlige" ironiske blogger av hippe unge menn med humor fra 1997 og no' reklame fra charterselskaper. Eh, ja, de har visst bulgarsk danseband i Bulgaria.

Hvorfor denne sjikanen? Er liksom bulgarske band så fantastisk harry og dårlig og nederst på rangstigen at hvem som helst er entitled til å rakke ned på dem? Fritt vilt, ikke sant. Som om norske danseband er noe bedre.

Tenkte bare å presisere en ting: Bulgarske danseband spiller ikke først og fremst dansebandmusikk à la Ole Ivars. De spiller i grunnen alt mulig, med hovedvekt på rock'n'roll fra 60/70/80-tallet. For eksempel. Men vi har da hørt Ole Ivars-låter bli fremført atskillig bedre enn i originaltapning av mangt et bulgarsk band.

Bulgarsk musikk gjør seg også bemerket på en annen arena, nemlig i Eurovision song contest. Etter en treg start i 2005 og 2006 slo de til med en femteplass i fjor! I år har de ikke en like god sang, men dette er bare snikreklame for en av denne bloggens skaperes andre blogg; http://myeurochoice.blogspot.com/ anyway.

Og har ikke noe med bulgarske danseband å gjøre. Men en oppfordring til googles roboter: Vi vil bli funnet! Når folk først søker på "bulgarske danseband" (og DET gjør sikkert flere tusen hver dag) er det antagelig ikke for å lese dritt om dem!

Selv slenger vi jo aldri dritt. Med mindre det er god grunn.

Ingen kommentarer: